Blogg

Sensommar-pub

Onsdagen den 15:e augusti kl 18.00 är du och andra skogsproffs välkomna till en glad och informativ afton på puben ”the Horse & Hound” i Linköping. Som en absolut sista möjlighet innan jaktsäsongen drar igång på allvar, bör du gripa tillfället att träffa dina skogskumpaner och lyssna på SkogDr Samuel Egbäck då han berättar om:

”Skogsskötsel av genetiskt förädlade skogar”

Med en ökad insikt om hur vi ska producera växtligare skogar vidtar sedan samkväm under gemytliga former samtidigt som en och annan öl inmundigas. För den som kommer hastandes direkt från skogen finns även flera olika rätter att beställa, vilka med fördel kan avnjutas när som helst under kvällen.

Se även till att ta med dig andra skogsproffs, både medlemmar och de som kan tänkas bli det!

Styrelsen

 

Kommande aktiviteter

  • Onsdagen den 15 aug PUB-kväll i Linköping
  • Fredagen den 29 sep Höstexkursion

__________________

Midvinterfesten den fredagen den 2 feb

Ett 25-tal medlemmar samlades i Stiftskansliet för att höra Per Olsson berätta om sitt skogsodlingsprojekt i Ghana. Därefter följde middag i Munkkällaren med buffé och traditionella skogsmannavisor. 

Höstexkursionen Fredagen den 22 sep, 2017

Höstexkursionen var tänkt att äga rum i Östergötlands skärgård med besök bl a på Harstena. Den blev dock tyvärr inställd på grund av för få anmälningar. Årsmötet ägde i stället rum på Jan Persson kontor i Linköping. Årsmöteshandlingarna finns under arkivlänken.

PUB-aftonen den 15 juni 2017

Torsdagen den 15:e juni samlades några skogsproffs till en givande afton på puben the Horse & Hound i Linköping.

Skogshistoriska sällskapets ordnar exkursion den 11 maj 2017

Tema: Historiska kartor

Samling vid Adelsnäs Slott i Åtvidaberg

Se skogshistoriska

Midvinterfesten 3 feb 2017

Marja Gustafsson skulle hållit föredrag om skogsbruket i Polen, men det traditionella evenemanget fick ställas in på grund av för få anmälningar. I stället träffades ett femtontal medlemmar i bistro-båten Esperanza för en trevlig kväll med enklare förtäring.

Höstexkursionen 2016
ägde rum fredagen den 23 september med ett 20-tal deltagare. Se särskild flik!
2016-08-13
Den 17 augusti PUB-kväll på The Horse & Hound i Linköping. Endast en handfull deltagare men trevligt umgänge skogsmän emellan och det blir säkert en repris nästa år enligt vår ordförande.
2016-07-31
Dag Kihlblom, f d länsjägmästare i Jönköpings län, avled i juli månad.
2016-04-21
Kjell-Eric Ericsson som var ordförande i klubben 1978-80 avled den 30 jan 2016.
2015-01-10
Påminnelse om medlemsavgiften som är 120 kr för 2015/16. Betalas till klubbens postgirokonto 466719-2 snarast möjligt.

 2014-12-12

Vi  berättar här om en nyligen utkommen bok om skogsgården Tvartorp i norra Östergötland. Den är författad av vår medlem jägmästaren Rolf Sievert och en utförligare beskrivning finns i följande länk till NT.se . Därifrån är även bilden hämtad. Boken kan beskådas och köpas i bland annat länsmuseet i Linköping. Läs mera i Skogshistoriska Tidener nr 2/2015 som kan laddas ner från nätet!