Höstexkursionen

Fredagen den 22 sep 2017

Efter att septemberjakten på älg är avklarad brukar vi samlas till en exkursion och så även detta år.  Med glädje kan vi presentera målet: Harstena! Det är upplagt för en riktigt intressant dag där vi ska studera naturen i skärgården och de speciella förutsättningarna för skogsbruket samt vilka åtgärder som görs för att bevara det unika skärgårdslandskapet som under lång tid har präglats av bete och visst åkerbruk. Vi har därför abonnerat en båt som tar oss till:

Harstena och Sandgärdet

Vi samlas vid Tyrislöt och stiger ombord på båten mot Harstena. På Harstena möter Kenneth Lindqvist med familj upp och som bedriver en allt mer omfattande turism- och naturvårdverksamhet på öarna. Han kommer att berätta om turismverksamheten, återskapande av odlingslandskapet, skärgårdsliv och om skogsbruket på öarna.

Kennerth är förmodligen känd för flera av er genom sin tjänstgöring hos skogsstyrelsen.

Dessutom förväntar vi oss strålande väder, undersköna utsikter, sjöfågel, god mat och skärgårdsliv när det är som bäst. Strålande väder kan i dessa torra tider också innebära regn så rusta er med lämplig klädsel och utrustning!

Samling vid hamnen Tyrislöt kl 08.00

–          Båt med kapten Karl Bergström till Harstena

–          Fika vid ankomst

–          Skolmuseét på Harstena samt rundtur

–          Lunch och årsmöte

–          Färd till ön Sandgärdet

–          Naturvårdsarbete, skogsbruk

–          Återfärd till Tyrislöt

–          Beräknad ankomst till Tyrislöt 16.00

Ta gärna med respektive eller någon naturintresserad vän! Kostnaden per person är 500 kr och då ingår såväl båtresa som mat och fika. Vi är övertygade om att det blir en prisvärd resa!

Sätt in pengarna på pg 466719-2

Anmälan skall göras senast måndagen den 18:e september till Jan Persson via mailadress jan@haradsmarken.se eller på telefon 070-3314888.