Höstexkursionen

Välkommen till Höstexkursion fredagen den 24 sep 2021

Äntligen dags för att bjuda in till Höstexkursion och årsmöte. Det har varit skralt med aktiviteter i år p.g.a. rådande omständigheter, men en exkursion ute i det fria ska vi klara av att genomföra utan att äventyra vår hälsa osv.

Årets exkursion kommer att ske i Kolmården och ha temat Mångbruk av skogen. Under dagen kommer representanter för två större skogsägare inom Kolmården, Norrköpings kommun och Lösings Häradsallmänning, berätta hur de bedriver sitt skogsbruk med kombinerade mål. Avkastningskrav, rekreation, naturvård och samhällsutveckling är några av begreppen vi kommer att diskutera.

Eftersom vi är i Kolmården inleder vi dagen med ett guidat besök vid Marmorbruket, där Krokeks Hembygdsförening tar emot oss.

Samling Marmorbrukets muséum kl 09.00  (se karta)

  • Ankomstfika och incheckning
  • Guidning av Marmorbruket samt besök av muséum
  • Tätortsnära skogsbruk, Norrköpings kommun & Holmen
  • Lunch Oscarshäll
  • Årsmöte
  • Lösings Häradsallmänning & Linköpings Skogstjänst, Lilla Älgsjön

Ta gärna med respektive eller någon naturintresserad vän! Kostnaden per person är 0 kr. Var och en står för lunchkostnad vid Oscarshäll.

Anmälan, för matplaneringens skull, skall göras senast måndagen den 20:e september till Peter Roland via mailadress peter.roland@geminor.se eller på telefon 070-348 01 05.

Väl mött önskar Skogsmannaklubbens styrelse!

Peter Roland (ordf), David Mörnsjö, Cristofer Wallentin, och Kristofer Vestergaard

Vägbeskrivning till Marmorbruket från Krokek

Kör Strandvägen längs Bråvikens strand. Passera Sandvikens Campingplats. Efter 700 m tag höger vid skylt ”Marmorbruket”. Kör Marmorbruksvägen 1,0 km. Parkera.